| Autor |
kurtka Berkner - pierwsze wrażenia + pytanie |
kolotour
Użytkownik

Data rejestracji: 07.03.09 |
| Dodane dnia 07-03-2009 13:37 |
|
|
Witam,
Ostatnio kupiłem kurtkę Berknera wykonaną z Nicrotexu. Model Berkner Functional.
Druga sprawa - pierwsze wrażenia. Jeździłem w niej przy temperaturach 3 stopnie, mając pod spodem tylko cienką bluzę i spodnie na szelkach. Raz, gdy było sucho, a raz, gdy sypał mokry śnieg.
Mogłoby się wydawać, że trochę za słabe ubranie na tą pogodę, ale dla mnie było optymalne. Nie zmarzłem (zatrzymuje wiatr), a jednocześnie nie spociłem się, co jest dla mnie bardzo istotne. Dzisiaj przejechałem w niej 50 km, z czego 15 w ekstremalnych warunkach. Sypał gęsty, mokry śnieg, a na drodze stała woda. Śnieg topniał na kurtce i lało się na nią błoto i woda z kół, a mimo to pod kurtką miałem sucho. A gdy przestało padać, kurtka wyschła w 15 minut.
Jestem pod wrażeniem. Ale na końcową ocenę musicie jeszcze poczekać, aż wypróbuję ją w cieplejsze dni oraz sprawdzę, czy materiały nie tracą właściwości po praniu.
Większość opinii będzie zapewne na moim blogu - www.koloroweru.geozone.pl.
Mam natomiast bardzo ważne pytanie, co z naprawami kurtki? Dzisiaj miałem pecha i zaliczyłem kraksę, skończyło się na poobijaniu. Ale przy upadku spadłem na łokieć i zaliczyłem w tym miejscu 1,5 cm rozdarcie. W związku z tym moje pytanie - jak zabezpieczyć to miejsce? Czy można skorzystać z łatek do do odzieży, które zgrzewa się na ciepło od spodu, czy też zszyć to jakimiś nićmi? Będę wdzięczny za odpowiedź.
z rowerowym pozdrowieniem
Rafał
Edytowane przez kolotour dnia 07-03-2009 14:47 |
|
| Autor |
RE: kurtka Berkner - pierwsze wrażenia + pytanie |
Tomasz
Super Administrator

Data rejestracji: 15.09.08 |
| Dodane dnia 09-03-2009 10:48 |
|
|
Witam.
Do zabezpieczenia miejsca rozdarcia kurtki można użyć łatek, o których Pan wspomniał, a jeśli sobie Pan z tym nie będzie umiał poradzić, to proszę wysłać do nas kurtkę a my ją naprawimy nieodpłatnie (jedyne koszty jakie Pan poniesie to koszty przesyłki).
Przed ewentualnym wysłaniem kurtki proszę o kontakt. |
|
|
| Autor |
Demiourgos
Użytkownik
Data rejestracji: 19.05.09 |
| Dodane dnia 19-05-2009 22:10 |
|
|
Witam! Kupiłem dziś kurtkę Berkner Functional Jest rewelacyjna! nie spodziewałem się tak dobrej jakości po produkcie w taj klasie cenowej. Rozmiar S pasuje na mnie idealnie (175cm wzrostu) , muszę Was też pochwalić za długie rękawy , fajne mankiety, pojemną kieszeń etc. Jednak jak tylko dziś wyszedłem na rower ją przetestować (w deszczu) nie mogę się przestać śmiać z 2 rzeczy ;P (uwagi do Was gdybyście ulepszali Functionala na nowy rok)
po 1 - jest to kurtka rowerowa a mój kask Met Veleno nie mieści się ani trochę pod kapturem, ani w kurtce w rozmiarze S ani M
po 2 - rękawy są przymocowane na zasuwak, który można sprytnie odsunąć w ~1/3 i wtedy mamy super wentylację pod pachą ALE taki patent działa tylko przy prawym rękawie bo lewy ma na odwrót zasuwak i odsuwając go do 1/3 wentyluje się niezbyt fortunnie...tylna część ramienia.
Fajnie by było gdyby nowy model kurtki miał lepsza wentylację, albo po prostu odwrotnie wszyty lewy zasuwak -by działał tak jak prawy i większy kaptur mieszczący kask MTB. Mógłby być na czubku jakiś rzep velcro , który by pozwalał wyglądać jak człowiek nosząc kurtkę bez kasku, a zarazem, po odpięciu , powiększałby kaptur pozwalając założyć go na kask. Takie moje 3 grosze. Pozdrawiam, Wojciech Grela
kurtkę oceniam na -5 , poprawcie te dwie rzeczy to będzie 6.
PS. Co to za 3 rzepy które wiszą z szaszetki w którą się zwija kurtkę? Co ja mam z tym zrobić ;P? na zdjęciu na Waszej stronie wygląda to jakby kurtke po złożeniu dało sie nosić na jakimś pasku (biodrowym?) u mnie to nijak nie działa, rzepy sa za krótkie by się złączyć na obwodzie moich bioder a jestem chudy jak szkapa. |
|
|
| Autor |
Tomasz
Super Administrator

| Dodane dnia 20-05-2009 10:02 |
|
|
Witam.
Pańskie uwagi zostaną uwzględnione w projekcie kurtki (konstruktywna krytyka pozwala ulepszać nasze produkty), a jeśli chodzi o rzepy, to służą one do zamocowania złożonej kurtki na ramie rowera.
Edytowane przez Tomasz dnia 20-05-2009 10:05 |
|
|
| Autor |
kolotour
Użytkownik

Data rejestracji: 07.03.09 |
| Dodane dnia 13-10-2009 20:52 |
|
|
Pozwolę sobie podbić temat. Po sezonie użytkowania napisałem swoje uwagi względem kurtki. Bezpośredni link do wrażeń z użytkowania - http://www.koloroweru.geozone.pl/akcesoria-i-odziez/berkner-functional-testy
Mam nadzieję, że pomoże innym podjąć decyzję. Ja ogólnie produkt bardzo sobie chwalę i przy kolejnych zakupach produkty Berknera rozważę w pierwszej kolejności.
Pozdrawiam 
pozdrawiam, Rafał
Mój blog rowerowy - wycieczki i wyprawy rowerowe, testy sprzętu
Edytowane przez kolotour dnia 13-10-2009 20:53 |
|
| Autor |
Tofu
Użytkownik

Data rejestracji: 29.05.10 |
| Dodane dnia 29-05-2010 22:07 |
|
|
Witam!
Nabyłem pomarańczową kurtałkę Functional. Na moje 180 cm wzrostu zdecydowałem się na rozmiar L i jestem w pełni usatysfakcjonowany zakupem (choć długość rękawów wolałbym z rozmiaru XL). Wiatr i deszcz okiełznane 
Niestety po tygodniu od zakupu przytrafił mi się przykry i bolesny incydent. Zaliczyłem bliski kontakt z chodnikiem i prawym bokiem przetarłem po nawierzchni. Skutkiem tego cały bok poszarpany, przód ucierpiał na wysokości suwaka od kieszeni, no i przetarty i lekko rozdarty na szwie rękaw. 
Nie stać mnie na zakup nowej kurtki, więc mam pytanie... czy można wymienić uszkodzone elementy, wszywając w to miejsce nowe??? Rzecz jasna na mój koszt.
aha!
dodam jeszcze, że pomimo krwawo i rozlegle przetartego kolana nogawki Berkner'a nie odniosły obrażeń. Lekko się zmechaciły ale nie podarły.
Pozdrawiam
Krzysiek
Edytowane przez Tofu dnia 29-05-2010 22:11 |
|
|
| Autor |
Tomasz
Super Administrator

| Dodane dnia 22-06-2010 15:26 |
|
|
|
czy można wymienić uszkodzone elementy, wszywając w to miejsce nowe??? - Można. Proszę o kontakt. |
|
|
| Autor |
Tofu
Użytkownik

Data rejestracji: 29.05.10 |
| Dodane dnia 30-06-2010 20:04 |
|
|
i tak... kurtka perfekcyjnie naprawiona! Klient zadowolony. I tak 3mać!
PODEJŚCIE DO KLIENTA ZASŁUGUJE NA UZNANIE I POCHWAŁĘ.  |
|
|
| Autor |
pefimo
Użytkownik
Data rejestracji: 04.09.10 |
| Dodane dnia 04-09-2010 13:42 |
|
|
|
Zachęcony podejściem firmy Berkner do klientów ja również kupiłem sobie taką kurtkę. Jeszcze jej nie wypróbowałem (zrobię to na pewno w ciągu najbliższych kilku dni), ale już teraz chciałbym poprosić o sugestię: jak ją najlepiej złożyć, żeby się nie zniszczyła a przy tym żeby zmieściła się w tylnej kieszeni i dała przypiąć do ramy? |
|
|